« Înapoi la pagina precedentă

Păr japonez - Hosui

Cod: 11907


Este un soi nou, o combinaţie perfectă între măr şi păr. Este zemoasă ca para, pietroasă ca mărul. Fructul este mare de culoare galben-bronz. Pulpa este de culoare galbenă, cu o aromă deosebită. Pomul este viguros. Necesită ca polenizator soiul Nijisseiki, dar se polenizează şi cu alte soiuri de păr ca Williams, Favorita lui Clapp.
 


Preț: 45 lei

  
Perioadă de plantare: februarie-aprilie / octombrie-decembrie


  
Perioadă de coacere:
aug - aug
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: puiet altoit de 2 ani

  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează.
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţa pământului.
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit.
  • Părul preferă sol fertil, este rezistent la secetă, distanţa minimă de plantare: 2,5-3 m.



  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică tăieri de întreţinere şi de fructificare, în perioada februarie-martie.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi adresaţi-vă unui specialist fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Nou

    Păr Busuioace cu miezul rosu

    Cod: 11216
    Un soi vechi, îndrăgit, cu gust bogat în arome. Fructele au formă specifică de pară, având culoare roșie-ruginie. Pupla fermă are striații roz-roșiatice. Un soi autopolenizator, însă...
  • Păr Williams

    Cod: 11210
    Este un soi cu fructe mari (160-220 gr.). Pieliţa este subţire, devine galben-pai la maturitatea deplină. Pulpa este alb-gălbuie, foarte fină, suculentă, dulce-vinurie, intens aromată. Cules proaspă...
  • Nou

    Păr Napoca

    Cod: 11214
    Soi românesc îndrăgit, extrem de productiv. Fructele acestui soi de păr sunt medii spre mici, de aproximativ 100 g. Are formă tipică de pară, de culoare verde-gălbui. La coacerea deplină se...
1