În căutarea bujorilor arborescenți deosebiți!

Mulți iubitori de grădinărit adoră bujorii parfumați, de aceea îi aleg ca și decor în straturile de flori. Acum vă vom prezenta rudele lor și anume bujorii arborescenți. Acești arbuști foioși sunt deosebit de frumoși și parfumați, astfel uimesc pe deplin vizitatorii grădinii.Să îi cunoaștem mai îndeaproape.

Pentru adevărații iubitori de rarități

 Bujorii colorați sunt ornamentele multor grădini, dar puțini cunosc varianta lor arborescentă. Acești arbuști foioși deosebiți cu creștere mai lentă ne vor răsplăti răbdarea și mult timp ne vor încânta cu florile lor minunate. Sunt alegerea perfectă pentru iubitorii de rarități.

Comoara regiunilor muntoase chinezești

Bujorii arborescenți (Poenoia suffruticosa) provin din nord-vestul zonelor împădurite ale Chinei. Aici la marginea pădurilor foioase s-au dezvoltat primele exemplare. Noi îi menționăm ca o noutate, dar în China și Japonia acești arbuști se cunosc și se înmulțesc de peste mai bine de 2000 de ani.

Culori minunate pe un arbust de talie joasă

Florile nemaipomenite ale bujorilor arborescenți strălucesc pe arbuști deja din a doua parte a primăverii. Azi cunoaștem mai multe varietăți, de la cele cu flori pline, semi-duble până la cele simple. Între culori putem alege de la alb, deschis până la culori închise, pink, roșu, bordo.

Care este diferența între aceștia și cei obișnuiți?

Cea mai mare diferență între aceștia și cei obișnuiți este tulpina lor. Bujorii arborescenți au tulpini lemnificate, mai groase sunt mai stabili, au creștere mai lentă, însă timp de mulți ani ne încântă cu florile lor minunate.

De știut înainte de plantare

După ce ați preluat coletul de la curier (pe care l-am împachetat cu grijă), vă veți convinge imediat că sunteți proprietarul unui exemplar dezvoltat, la ghiveci.
Veți putea planta acest bujor arborescent deosebit în orice perioadă a anului, când pământul nu este înghețat (din martie până în noiembrie). Pentru acest lucru, în prima etapă săpați o groapă puțin mai mare decât dimensiunea ghiveciului și udați abundent. Scoateți planta cu grijă, apăsând pereții ghiveciului. Este important să nu scuturați pământul de la rădăcini, cu pământul cu tot .

             


1