Dulceața de ardei iute, sosul ideal pentru fripturi!

Dulceața de ardei iute este cel mai ciudat preparat din care am gustat până acum. Suntem siguri că și acum mulți dintre cititori încruntă din sprâncene: de ce să fac dulceață din legume și mai ales din ceva iute?! Răspunsul este foarte simplu, pentru că este ceva de neuitat, dulce acrișor, un pic picant dar mai mult gustos și foarte aromat, este chiar sosul ideal pentru fripturi.

Pregătirea și prepararea nu este foarte grea, chiar pare simplu de realizat, iată rețeta recomandată de noi:

Pentru o porție (4-6 borcane de 250 ml) aveți nevoie de:

  • 1 kg ardei iuți roșii

  • 1 kg zahăr

  • 1 l oțet de mere cu miere.


Cu grijă, cu mănuși de cauciuc mai groase, rezistente la chimicale, curățati ardeii iuți de semințe, vinișoare și cotor apoi tocați-i cum doriți, cu tocător, mixer sau se pot tăia chiar și cu cuțitul. Folosiți mănuși neapărat!

Amestecați oțetul și zahărul într-un vas. Lăsați să fiarbă până când se dizolvă zahărul, apoi adăugați ardeii iuți. Dați focul la mic și fierbeți până dulceața se leagă. Pentru a verifica dacă e legată, luați deoparte o lingură de dulceață și lăsați-o să se răcească. Când s-a răcit va avea textură gelatinoasă.

Luați de pe foc și turnați cât e încă fierbinte în borcane sterilizate. Puneți capacul și depozitați-le în cămară până când veți avea nevoie.
1