« Înapoi la pagina precedentă

Păr Williams

Cod: 11210


Este un soi cu fructe mari (160-220 gr.). Pieliţa este subţire, devine galben-pai la maturitatea deplină. Pulpa este alb-gălbuie, foarte fină, suculentă, dulce-vinurie, intens aromată. Cules proaspăt din grădină este un desert sănătos și îndrăgit de copii. Este un soi care face trecerea de la soiurile de vară, la cele de toamnă. Pomul este de vigoare mijlocie, e un soi excelent. Polenizatori: Favorita lui Clapp, Bosc kobak, Conference, Packham`s Triumph.

 

 


Preț: 27 lei

  
Perioadă de plantare: februarie - aprilie / octombrie - decembrie


  
Perioadă de coacere:
aug - aug
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: puiet altoit de 2 ani

  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează.
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţa pământului.
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit.
  • Părul preferă sol fertil, este rezistent la secetă, distanţa minimă de plantare: 2,5-3 m.
  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică tăieri de întreţinere şi de fructificare, în perioada februarie-martie.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi adresaţi-vă unui specialist fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Păr Busuioace cu miezul roșu

    Cod: 11216
    Un soi vechi, îndrăgit, cu gust bogat în arome. Fructele au formă specifică de pară, având culoare roșie-ruginie. Pulpa fermă are striații roz-roșiatice. Un soi autopolenizator, însă este...
  • Păr Untoasa Diel

    Cod: 11208
    Fructele sunt mari, având forma lată, specifică perelor. Pulpa alb-gălbuie este topitoare. Gustul este aromat, cu un parfum mediu. Dă rod sigur, bogat. Pomul crește viguros și fructifică timpuriu...
  • Păr Bosc Kobak

    Cod: 11202
    Pieliţa este verde-gălbuie, acoperită complet cu o rugină brun-roşiatică. Pulpa este alb-gălbuie, foarte fină, untoasă, pronunţat suculentă, dulce şi potrivit de aromată, fiind de calitate...
1