« Înapoi la pagina precedentă

Iarbă dulce (Stevia rebaudiana) - Îndulcitor fără calorii!

Cod: 46009


Stevia sau iarba dulce este o plantă fantastică a cărei frunze sunt de 30 de ori mai dulci ca zahărul! Are efecte benefice asupra metabolismului, ajută digestia, conţine vitamina A şi C, magneziu, fier. Reglează nivelul zahărului în sânge (glicemia), pentru a înfrâna pofta de dulciuri şi a tempera senzaţia acută de foame, fiind eficientă pentru cei care suferă de diabet sau hipoglicemie.

Cel mai adesea se foloseşte la îndulcirea mâncărurilor şi băuturilor. Se toarnă apă fiartă pe frunzele ei uscate şi se lasă un sfert de oră. La 200 ml de apă se adaugă o lingură de frunză de stevie sfărâmată.  Preparatul obţinut este foarte dulce, astfel se poate depozita în frigider şi se adaugă doar în cantitate minimă la băuturi. Frunza râşnită praf se poate folosi şi ca îndulcitor pentru prepararea prăjiturilor. Împiedică înmulţirea a multor bacterii, virusuri. Este indicat atât în tratarea infecţiilor bucale precum şi în tratarea gripei. Conţinutul de zahăr este cel mai ridicat înaintea înfloririi. 

 La noi in tara este o planta anuala, introdus la iernat la 10-15 grade se poate pastra de la un al la celalat, dar mai rar.  Livrăm plante dezvoltate, în ghiveci.

 


Preț: 20 lei

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
iul - aug
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: D 10.5 cm

  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta într-un ghiveci mai mare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Necesită sol fertil.
  • Înălţimea la maturitate este de: 40-50 cm.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Trebuie introdusă la iernat.
  • Pentru frunziş bogat se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Salvie (Salvia officinalis)

    Cod: 46021
    Este o plantă cu flori divers colorate folosită ca plantă medicinală, decorativă, dar și drept condiment pentru carnea de pui sau porc. Este extrem de aromată şi are frunze verzi-albicioase şi...
  • Rosmarin

    Cod: 46005
    Plantă aromatică folosită mult în gastronomie, la condimentarea mâncărurilor de carne. În iernile blânde iernează afară şi la noi în ţară. Trebuie plantată într-un loc însorit, feri...
  • Mentă Ciocolată (Mentha piperita Chocolate)

    Cod: 46020
    Aceeaşi plantă aromatică, îndrăgită, dar cu o aromă mai puternică ce dă un gust inedit ciocolatei sau deserturilor. Frunzele sunt de culoare închisă şi conferă plantei un aspect decorativ...
1