Sirop de lavandă

Cu siguranță cunoașteți nenumărate moduri de utilizare a acestei plante minunate, dar oare ați auzit că se utilizează foarte des și în gastronomie? Aroma ei dă un gust aparte prăjiturilor, gemurilor, salatelor, se prepară din ea jeleu, sirop chiar și înghețată.

Vă prezentăm acum rețeta siropului de lavandă: 

Sirop de lavandă 

Ingrediente:

5 l apă

2 legături de lavandă

2 kg zahăr

1 lingură de sare de lămâie

Mod de preparare:

Punem la fiert apa cu zahărul. Când zahărul s-a dizolvat se pun florile de lavandă și fierbem 10 minute. Adaugăm sarea de lămâie. Totul se fierbe în continuare, câteva minute.

Siropul astfel obținut se lasă să se odihnească o zi. A doua zi filtrăm atent amestecul, după care îl punem din nou la fiert. Ulterior se poate turna în sticle, care se închid ermetic și se pun la sterilizat 20 de minute. Se păstrează într-un loc răcoros.

Cu sifon sau cu apă minerală este o răcoritoare specială care ne încântă nu numai cu gustul ci și prin culoarea minunată. Pentru zilele festive se poate consuma cu șampanie și cuburi de gheață decorate cu flori de lavandă.

Dacă nu aveți încă lavandă în grădină, puteți cumpăra acum, de aici.


1