Grădinăritul, cea mai bună modalitate, de distanțare socială

Situația pe care o traversăm cu toții, în acest moment, la nivel global este una destul de greu de tolerat. Văzându-ne obligați să stăm în case, ne simțim oarecum inutili și imobili. Distanțarea socială ne-a făcut să ne limităm, fiecare în parte, la spațiul de care dispunem. Fericiți cei care posedă o grădină, nu-i așa? Cât o fi ea de mică a devenit prietena noastră. Una căreia, probabil, anterior nu i-am acordat suficientă atenție.

Așadar, grădinăritul s-a dovedit a fi o activitate nu doar eficientă, ci și distractivă. Cu ajutorul ei, putem petrece timp de calitate alături de cei dragi! Stăm acasă, dar asta nu înseamnă plictiseală. Ba dimpotrivă. De la mic, la mare, echipați corespunzător ieșim afară, în grădină și ... ne apucăm de treabă!

Ei bine, orice grădinar – expert sau amator/începător – trebuie să știe, că există anumite aspecte de care ar trebui să țină cont, pentru a avea un start bun. Cum grădinăritul a devenit cea mai plăcută activitate, în această perioadă, ne-am gândit să vă dăm 5 sfaturi utile:

1. Curățarea spațiului și tunderea

Înainte de toate, pentru a porni cu dreptul trebuie să facem curat. Nu putem activa pe un teren, care nu a fost curățat în prealabil. Scăpați de toate acele posibile reziduuri, rămase din timpul anotimpului rece. Măturați și dischisiți spațiul exterior. Apoi, apucați-vă de tuns. Plantele perene, arbuștii au nevoie de această procedură. Tunderea ajută la o mai bună dezvolatare a acestora, la o înflorire sau o fructificare abundentă, după caz. Eliminați părțile vizibil uscate. Copacii, la rândul lor au nevoie de toaletări pentru a obține un aspect frumos. Dacă unele crengi se încalecă e necesar să le tăiați, pe cele în plus sau care îngreunează creșterea armonioasă a copacului.

Copiii pot fi responsabili cu adunatul frunzelor uscate, a crenguțelor inutile sau resturilor de plante!

2. Îmbunătățiți calitatea solului!

Al doilea pas, ar fi să vă asigurați că aveți un sol sănătos, numai bun de plantare. În acest sens, important este să adăugați compost de bună calitate, cum ar fi cel bio. Acesta este bogat în nutrienți și materii organice esențiale pentru o bună dezvoltare a plantelor, indiferent de natura lor. Făcând acest lucru, veți crește calitatea solului și veți preveni compactarea acestuia.

Acțiunea propriu-zisă de amestecare a compostului în propiul dumneavoastră sol, poate fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți condiția fizică, practic ar înlocui niște exerciții de la sala de sport.

3. Întocmiți un plan!

Plănuirea este o etapă importantă, căreia ar trebui să îi oferiți timpul și atenția cuvenite. Un plan bine pus la punct este cel mai eficient mod, de a lucra în continuare la grădina dumneavoastră, în zilele ploiase, când nu puteți ieși afară. Notați-vă ce plante doriți să cumpărați, unde le veți amplasa, când, precum și care sunt necesitățile acestora. Ba chiar, puteți realiza o hartă a grădinii, în acest fel veți vizualiza concret, aspectul pe care-l va avea în final.  

Dacă aveți de gând să încercați ceva nou, cum ar fi o grădiniță de legume, luați-vă toate măsurile necesare. Puneți-vă de acord cu cei dragi, asupra soiurilor preferate și încercați să le plantați folosind semințe. Pentru copii va fi o activitate distractivă, să ajute la așezarea acestora în sol. Mai ales, dacă le vor urmări apoi, parcursul. Vor fi mândri de realizările lor.

4.Îngrijirea uneltelor și eventual, procurarea lor

Aveți grijă să aveți la-ndemână toate ustensilele de care aveți nevoie, pentru plantare și întreținere. Dacă aveți unelte stricate, ar fi oportun să le înlocuiți sau dacă sunt murdare ori ușor stricate să remediați problema. Curățați-le, ungeți-le la nevoie sau ascuțiți-le, după caz. Asigurarea ustensilelor necesare, ușurează munca în grădină.  

5.Plantați și transformați distanțarea socială, într-un moment de relaxare alături de familie!

După ce ați parcurs toți pașii de mai sus, tot ceea ce vă rămâne de făcut este plantarea propriu-zisă! Apoi ... lăsați timpul să-și facă treaba. Cu răbdare, fiți cu ochii pe munca voastră și urmăriți evoluția micilor comori.

Cel mai important din toate acestea este nu doar grădinăritul în sine, ci aminitirile frumoase cu care veți rămâne!

               


0