« Înapoi la pagina precedentă

Păr Arabitca

Cod: 11201


Este primul soi de păr dintre soiurile de vară, care se coace deja la sfârşit de iunie. Fructele sunt mici, cu formă specifică de pară, de culoare galben deschis. Este foarte zemos şi aromat. Se recomandă pentru consum proaspăt. Polenizator: Williams.
 


Preț: 26 lei

  
Perioadă de plantare: februarie-aprilie / octombrie-decembrie


  
Perioadă de coacere:
iun - iul
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: puiet altoit de 2 ani

  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează.
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţa pământului.
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit.
  • Părul preferă sol fertil, este rezistent la secetă, distanţa minimă de plantare: 2,5-3 m.
  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică tăieri de întreţinere şi de fructificare, în perioada februarie-martie.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi adresaţi-vă unui specialist fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Nou

    Păr Williams la ghiveci

    Cod: 12903
    Este un soi cu fructe mari (160-220 gr.). Pieliţa este subţire, devine galben-pai la maturitatea deplină. Pulpa este alb-gălbuie, foarte fină, suculentă, dulce-vinurie, intens aromată. Cules proaspă...
  • Păr japonez - Nijisseiki

    Cod: 11908
    Este un soi nou, o combinaţie perfectă între măr şi păr. Este zemoasă ca para, pietroasă ca mărul. Fructul este mare de culoare galben-aurie. Pulpa este galbenă cu o aromă deosebită. Pomul...
  • Păr Favorita lui Clapp

    Cod: 11205
    Este un soi cu fructe mari, de culoare galbenă, pe partea cu soare puţin roşiatică. Pulpa este zemoasă, cu gust dulce, plăcut. Se recomandă în primul rând pentru consum proaspăt, dar în hale...
0