Nou

« Înapoi la pagina precedentă

Arborele ludei Forest Pansy (Cercis canadensis Forest Pansy)

Cod: 42176


Arborele Iudei sau Arborele de Iudeea, cum mai poate fi găsit uneori, este unul dintre cele mai spectaculoase decoruri pentru grădină, iar acest soi este cel mai bun exemplu. Forest Pansy are o creștere lentă, de circa 10-20 cm pe an și este o plantă lemnoasă, luând astfel forma unui copac. La maturitatea deplină poate ajunge până la 6-9 m, înălțime. Formează o coroană deasă, bine ramificată, bogată în foliaj. Frunzele sunt cordiforme, adică au formă de inimă și o cromatică atrăgătoare și schimbătoare în funcție de anotimp, trecând de la: verzui, roșu-purpuriu, rubiniu, până la nuanțe vii de portocaliu, roșu, galben, violet, pe perioada toamnei. Cel mai mare atu al său sunt însă, florile. Acestea apar înaintea frunzelor, sunt similare celor de salcâm, au o nuanță izbitoare de roz și îmbracă fiecare ramură în cel mai spectaculos mod cu putință. Acestea par efectiv atașate sau lipite de ramuri, ceea ce oferă privirii o imagine de vis, cu totul remarcabilă. Se poate planta atât în grădini, cât și în parcuri. Necesită un amplasament însorit.
 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
apr - mai
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: 50/60 cm

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 2-3 m. Înălţimea la maturitate este de: 6-9 m.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Pentru înflorire mai bogată se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

0